Lirik Lagu Minah Tudung – 5forty2

Lirik Lagu Minah Tudung – 5forty2

*Chorus:
Minah-minah tudung zaman sekarang ramai cacat otak, BODOH!
Pakai tudung tapi pakai pakaian ketat-ketat, BODOH!
Ada pula pakai tudung tapi pakai T-shirt pulak, BODOH!
Mana ke tidak masyarakat kita dipandang rendah, BODOH!

Verse 1:
Keluar dengan mak pakai tudung,
Pakai sopan aurat tertutup,
Tapi bila keluar dengan kawan aurat terdedah bagi lelaki tengok percuma,
Aku sendiri tengok pon heran, mana tak heran
Agama kuat tapi baju ketat, buka tudung rambut perang
Perang-perang konon tu nak tunjuk belang,
Tindik sini tindik sana, bukan ditelinga saja,
Lidah pon ada, Muka decent tetapi perangai nonsence
Ikut sesuka hati dia, Tapi tak ikut segi agama…
(Chak chak chak kedongdong)

*Chorus

Verse 2:
Depan ibu bapa pakai baju lengan panjang, seluar panjang,
Tapi dibelakang, lain cerita, macam monster
Cabut kening, ada tattoo dibadan dia,
Pakai make-up pakai lipstick punya tebal macam MOMOK macam MOMOK
Masyaa’lah, masyaa’lah, tak boleh angkat, tak boleh angkat, tengok dia, tengok dia, goyang pantat, goyang pantat, masuk club pakai tudung, pergi tandas buka tudung
Ooooh…kemana pergi budaya,
kemana pergi agama,
MANA PERGI MELAYU KITA?

*Chorus

Verse 3:
Dengar sini semua, jangan ikut tren masa kita,
Kita rosak, kita hancur
Siapa nak jawab bila kita dikubur?
Mak nak jawapkan? (sorry sikit) Bapak jawapkan? (sorry sikit) Atuk jawapkan (sorry sikit) Berani buat berani tanggung sendiri
Fikir baik-baik, fikir masak-masak
Jangan kita menyesal dihari kelak
Fikir baik-baik, fikir masak-masak
Jangan kita menyesal dihari kelak

*Chorus

ATUK:Berubah lah kamu sebelum kamu diberubah kan hahaha…
Budak:Yelah tuk…tuk jugak pandai kan..? Whatever ar tuk!
Atuk:Ish budak ni…

This entry was posted in 5forty2, Lirik Melayu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>