Lirik Lagu Kalau Aku Kaya – Altimet feat. Awi Rafael

altimetLirik Lagu Kalau Aku Kaya – Altimet feat. Awi Rafael

Kalau aku kaya
Kalau aku kaya

[Altimet]
Aku nak gaya hidup aku berubah
Alangkah indah kalau dah tak susah
Jadi pemilik bukan sewa rumah
Makan tak habis minum tak sudah
Bil api air semua bayar awal
Tulis cek selamba tak risau batal
Masuk dalam bank semua melopong
Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

Buat suka hati aku
(Kamu tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

[Awi Rafael]
Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama

Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)

[Altimet]
Aku gajikan driver
Nama dia Schumacher
Dia panggil aku sir
Aku panggil dia der
Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
Belikan nasi lemak
Boss engkau dah lapar

Aku belikan Kim K, kain lebih
Pesan dia tolong tutup aurat, terima kasih
Beats by Dre
Next beat by’Ye
Tiap show pakai J’s
Hypeman aku Jay
Biar aku belanja, subsidi gula
Korang kena kencing manis tanggung rawatan semua
Pening apa semua benda aku yang sponsor
Kalau korang takut trafik kita naik helikopter

Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)

Buat suka hati aku
(Korang tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)

[Awi Rafael]
Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama

Aku beli serba satu (Heh aku beli dua)
Eleh aku angkat lima (Wei aku borong semua)
Bagitahu jiran lama (Sewa mereka kami taja)
Dan kalau anak-anaknya geliga (Kita bagi biasiswa)

Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Kaya,kaya

Bila aku kaya
Hari hari hari raya (hari-hari ha ha)
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba (rileks-rileks semua aku belanja)
Bila aku kaya (Yea)
Aku beli segalanya (semua)
Bungkuskan semua (ha ha)
Hadiahkan pada mama (mama nak apa)

Bila aku kaya (Kita bukan pergi kedai kereta beli kereta)
Bila aku kaya (Kita pergi kedai kereta beli kedai kereta)
Bila aku kaya (bila aku kaya, bila aku kaya)
Bila aku kaya (bila aku kaya, haih bila lah nak kaya)

Kalau aku mampu
Buat suka hati aku

>

Altimet – Kalau Aku Kaya featuring Awi Rafael (Lyrics Video by Virtuoso Studio)

This entry was posted in Altimet, Awi Rafael and tagged , , , . Bookmark the permalink.

61 Responses to Lirik Lagu Kalau Aku Kaya – Altimet feat. Awi Rafael

  1. nur says:

    fuhlamak . . semp0i r . . !

  2. Fatin Sofea says:

    BESTNYE LAGU NIE!!!!!!!!!!
    KAN BEST KALAU JADI…..
    XD……..

  3. Nasrul says:

    bst nye lagu ni syok…

  4. Emylia :) says:

    hahaha .. best la lagu ni .. suka dengar .. kalau aq kayo !

  5. hafiztaiping says:

    indah jikalau mimpi mnjd knyataan.. :-)

  6. hafiztaiping says:

    add wechat ID : hafiztaiping

  7. shasha says:

    terbaikkkk :)

  8. Pijo Hafiszol says:

    terbaekkkk arr

  9. muhaimien faezz says:

    terbaekkkk!!!! (y)

  10. lilie says:

    best der…

  11. naufal says:

    Lucu

  12. akif says:

    dapat tanggung subsidi gula terr…hehehe….kalau aku kaya~~$$$$$$

  13. HarMonJae says:

    Memang best sangat lagu nie…hilang stress ak dengar
    Great la Altimate…

  14. Lin says:

    taggung subsidi gula beb…. sentap jap..

  15. kalau aq pandai dah lama aq nyanyi rap ni N rap lain2 aq suka rap n!!¡¡

  16. syima_hafiq says:

    Klau aku kya aku nk bli rmah 4 tingkat banglo gitu…boleh bah kalau kau

  17. syima_hafiq says:

    AWESOME…kali yg ke 1

  18. Hanilicious says:

    Yes. Lagu ni memang best. Terngiang-ngiang setiap masa..
    “Kalau aku kaya!!!”

  19. elizs says:

    woww ! aeesome..hehe giler cooll lgu ne..bezttt sgt3x ….i like itt dude..hehehe

  20. airiziman says:

    aq pun suka lagu ni…lagu ni best sngat bgi aq

  21. zarif says:

    x best lngsung

  22. nurshahila says:

    Bestnya

  23. aina najwa(wawa) says:

    fulamak!!best gla beb….aq ska dgr lagu ni…..(kalau aku kaya)

  24. best kalau NEYMAR nyanyi lagi sedap HaHaHa

  25. best lagu ni klu NEYMAR (SAYA) nyanyi lagi sedap

  26. VeeGee_toq says:

    Wadeh. Lagu nie best gilerr lah :D Aku suka aku suka. Kalau aku kayaaaaaaa ;) Altimet Macho weehhhh :D Syaang korang :* Dari aku : Veegee :D

  27. VeeGee_toq says:

    Lagu nie best giler. Veegee suka aaaaa :D Best nyaaa. Altimet macho wehhh. syaaaanggg kamuuuuu :)

  28. Mena_aLu_tok says:

    Kalau aku kayo, aku mok kawen cepat. ;) Bestttttt aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

  29. Malaysian Anonymous says:

    terbaik!!!!!!!!

  30. izzhamzaini says:

    lagu nie lirik dia ade perli kerajaan ..mmg sempoi..bg lubang kat jalan habis hilang semua..

  31. ana nasuha says:

    Best nyer smpai x terkate..

  32. nurshahila says:

    Terbaik….

  33. Rabiatul Adawiyah Binti Saidi says:

    Kaya aku nk big house, big car, dan lain2 lgy…

  34. Azrul afiq says:

    Terboekkk

  35. awal_hensem says:

    hyE,,lgu ny m’mang best kn
    uhm klaw jdy kya btol kn best,,
    ha3…..

  36. bebby_cool jEw says:

    tErbaEk arh lgu ny,kaya2 xabiz2
    altimet macho si0t….:-)

  37. kiwi says:

    best lagu ni..kalau aku kaya

  38. ‘Kalau aku kaya’ ni memang ‘meletop’

  39. asdas says:

    kalaw aku kay0000000000000000000000000..
    uooooooooooo .. uoooooooo .. .
    lalalalalalala .. . .

    lalalallala . ..

    aku sudah jadi gilaaaa . .

    ooo yeaaaaaaa

  40. kalaw aku kay0000000000000000000000000..
    uooooooooooo ..
    uoooooooo .. .
    lalalalalalala .. . .

    lalalallala . ..

    aku sudah jadi gilaaaa . . (kalau aku gila)

    ooo yeaaaaaaa

  41. aku jadikan driver namakan dia didier drogba hahahaha

    ooo.. aku memang kayaaa..

    kalau aku la kayaaa!!

    uoooooo

  42. Kalau aq kaya aq nak bawak mak aq pergi mekah n aq nak mak aq bahagia… erm best kan

  43. atikah says:

    Fullamak…. sedap sangat lah hihihihi

  44. farah says:

    Best juge lagu nieeeeeee…….

  45. raiyu says:

    Kalau aq kaya, aq tar semua jalan pedalaman di sabah. Aq majukan kwsn2 pedalaman semua..kalau aq kaya mcm billionaire atau trillionarie la

  46. fuiiiiii aku dah afal dah semua lirik lagu ni TERBAIK =)

  47. kamelia says:

    kalau aq kaya hari2 raya..tralalala~..:-*

  48. muhd mairshah says:

    Saya suka lagu ni kalau boleh buat lagu banyak-banyak OK

  49. intanshahira says:

    Kalau aku kaya jugak macam mane ekk..

  50. intanshahira says:

    Peh sedap lagu ni

  51. intanshahira says:

    Kalau jadik artis terkenalkan bagus.ceh ramai peminat

  52. Lagi best kalau dapat jumpa pemilik lagu ye dapat minta tanda tangan pas ye tunjuk kat kawan

  53. liyana says:

    Assalamualaikum…syok gile…per

  54. hidup ni jgn selalu ada “kalau”, kalau nak kaya mestilah usaha jgn putus asa.. :)

  55. Smileyz says:

    Terrbaekkk gilerr weehhh….

  56. Uma Rya says:

    Very nice lyric…..n Awesome…

  57. alya falihah says:

    ermmm…best gila lgu ni…
    aku nak kaya la..
    kalau aku kaya aku nak bawak keluarga aku pegi mekah buat umrah..
    mcmane??hahaha ♡♡♡♥♥♥:-D:-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>