Biodata Randy Pangalila dan Gambar

Gambar Randy PangalilaGambar Randy Pangalila

Biodata Randy Pangalila / Galang Cinta Kirana
Nama Penuh: Randy D Pangalila
Nama Panggilan : Randy Pangalila
Tarikh Lahir : Surabaya, 19 Oktober 1990
Pendidikan Terakhir : Home Schooling
Nama Ayah : E.H.A. Pangalila
Nama Ibu : Aghata Lisa
Hobi : Randy pangalilawondo
Makanan Kegemaran : Sate Padang
Warna Kegemaran: Hitam
Zodiak : Libra

Sinetron (Sinetron kalau kat Malaysia orang panggil Drama ) yang dilakonkan oleh Randy Pangalila:
-Alisha, Gue Banget, Cinta Fitri, Cinta Kirana, Chelsea, Karissa, I Love You, Sumpah I Luv U, Hafizah, Putih Merah, Cinta Melody, Cinta Piano, Nada Cinta, Kian 1,2,3, Selaginya Ada Cinta dan Aishiteru

Filem yang dilakon oleh Randy
Oh Baby
Kutukan Suster Ngesot
Saya Cinta, Bajingan
Pasangan Romantis
Tiga Cinta

Walaupun bukan pertama kalinya mengunjungi institusi asuhan, namun kebahagiaan masih terlihat dari Randy Pangalila. Meskipun tidak beragama Islam, aktor tampan ini mengakui bahawa dirinya sangat gembira boleh berbagai bersama begitu banyak anak yatim.

“Ini bukan pertama kali saya di yayasan/institusi anak yatim. Senang sangat kerana saya suka sama anak kecil juga, jadi saya sangat senang kalau datang ke yayasan asuhan,” jelas Randy ketika ditanya perasaannya menghadiri acara yang digelar MD Entertainment di Yayasan Anak Yatim Al Anshor, Jatiwaringin, Bekasi (31/08) kemarin.

“Meskipun saya non muslim namun tidak salahnya untuk berbagi juga. Kesempatan seperti ini adalah kesempatan yang baik buat melihat rutin harian anak-anak yatim,” ungkap aktor yang dilahirkan di Surabaya ini.

Sebagai seorang non muslim, Randy pun memiliki pendapatnya sendiri mengenai perbezaan agama. “Buat saya agama itu tidak untuk diperdebatkan, tapi untuk dijalani oleh masing-masing manusia,” ujarnya.

Oleh kerana itulah Randy selalu berusaha menghormati teman-temannya yang menjalankan ibadah puasa. “Saya selalu menghargai orang-orang yang berpuasa. Jangan sampai membuat mereka batal, malah kalau di lokasi pengambaran, saya selalu berusaha menahan lapar. Kalau saya rasa tidak dapat menahan untuk makan (lapar), saya selalu meminta izin ke kereta atau ke tempat yang lain, yang pasti kalau saya makan tidak dihadapan rakan yang berpuasa,” simpulnya.

kredit Kapanlagi.com

This entry was posted in Lirik Melayu and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

106 Responses to Biodata Randy Pangalila dan Gambar

  1. nur khairunnisa bte safli says:

    hai……saya ambil kamu punya biodata kerana saya ingin meletakkannya di dalam buku skrap tentang artis pujaan……………………

  2. najwa says:

    RANDY KAMU KACAK BANGAT.BOLEH NGAK KAMU JADI TEMAN LELAKI SAYA

  3. najwa says:

    randy kamu mahu ngah jadi pacar aku buat selama -lamanya

  4. alvin says:

    randy, kmu no hp berapa? dan rumah kmu dimana?

  5. mutiya says:

    ka’ kpn k smg

  6. zizie ziela says:

    randy aku pnye lh.., jgn nk gtal sgt..

  7. Sjak randy pangalila maEn fLim nadA cintA besama mikhA tambayong..
    saya jad! Fans bNget ma rAndy paNgalila dan mikHa tambayong..
    ” I l!ke f0revEr…”
    ” naDa cintA is the Best f0revEr..
    ” I n0t wilL f0rget with fLim nadA cinta ( lovE t0ne )
    kLau aku bLeh mNta nMr’a kak randy pangalila dan mikha tambayong tLong krimkan d0ng ma aku 0k..

  8. dewi says:

    i like him too… 4 ever.

  9. najwa says:

    randy kasihan kamu karena kamu dituduh mengambil piala

  10. najwa says:

    randy kamu main sinetron nada cinta baik bangat .aku suka sikap kamu yang baik bangat

  11. juanna says:

    kamo sanget handsome…….teruskan usaha kamo dalam bidang lakonan….

  12. randyan says:

    i love u randdy…….i love u very2 much
    nada cinta sangat bangat….
    aku rasa awk akan couple dgn Nada…

  13. teha peacez says:

    mmmm ,, rmaii nyer pminat randy .. aku pon mnat la dye gak ,,

  14. Yasmin Lurve's Randy says:

    I LUV U 4 EVER

  15. bum kaboom says:

    randy smoga kamu jdi plakon utama slamanya…coz lkonan lo mantap banget trutamanya ddlm cntron nada cinta ….all is well…..

  16. suraya says:

    randy kamu ensem bangat.i love you

  17. Aisha says:

    Randy sngt handsome and i like you…kacak blke dri ats hingga ke peha..

  18. randy says:

    thanks for all

  19. ainaamani says:

    randy kamu ni handsome sangat…ade ape2 kew ngn elfira loy

  20. lukhman alif says:

    Randy,aku suka bangat sama kamu.aku sampai termimpi yang aku pergi kesekolah SMA Tunas Bangsa dan bertemu sama lu.aku nggak sabar mau tngok cerita kamu ‘BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG’kamu berlakon dengan Ellfira Loy.dan pelakon malaysia yang lain.aku gembiraaaaa bangat bila tengok muka lu.Everyday i will see you at nada cinta.aku mau kok lu datang rumah aku.aku gembira bangat.alamatnya di malaysia.kalo lu mau cari aku dimana aku ada facebook.lu taip ‘Lukhman alep’ok bye.aku nggak akan lupakan lu.

  21. yaya says:

    randy tp di dlm sinetron nada cinta kok kmu ucap kalimah Allah dan memberi salam ? jgn kecil hati ya ini cuma teguran dr penggemar kmu…

  22. Syikhqa says:

    HAI RANDY… AKU MAU BANGET KAMU PACAR SAMA MICHELLA PUTRI (RASTI).. KAMU ENSEM BANGET!!!!

  23. shuhada says:

    randy kamu kck bngt aku bagai mahu menuju ke indon kalau wktu aku tngk gambar nada cinta jantung aku bagai mahu pch aja apabila lht wjh kamu sa aditya dan mikha tambayong comel bngat.L)

  24. randy kamu ganteng banget gue suka banget liat sinetron nada cinta best banget tauueee

  25. shasha says:

    assalamualaikom N hye randy,,,,,randy aku ini dari malaysia tujuan aku tulis ini adalah luahan hati aku,,,,,randy kamu mamang hebat dlam dunia lakonan dan nyanyian,,,randy aku dan peminat kamu mahu lihat kamu bahagia dan sentiasa happy,,,,,randy aku mahu kamu dengar cerita aku,,,,aku udah x punya ibu aku kangan banget sama ibu aku ibu aku sakit sejak aku masih kecil lagi ibu aku sakit kanser,,,dari aku kecil aku selalu cerita masalah aku kepada ibu aku,,,,ibu aku selalu beri aku semangat…..aku kangan banget sama ibu aku……ibu aku pesan sama aku kalau aku cari pacar tu harus baik,jujur,hatinya ikhlas dan taat akan perintah allah…..ibu aku bilang sama aku didunia ini seperti roda sekejap keatas sekejap kebawah…..ibu aku pesan sama aku dan adik-adik aku solat jangan tinggal…kerna solat tiang agama…..ibu aku pesan padaku jadi anak yang taat dan solehah……aku mohon sama kamu aku mahu kamu balas,,,aku mohon banget sama kamu….aku udah gak tau lagi harus cerita sama siapa lagi……jujur aku masih kangan banget sama aku…….kalau kamu sudi dengar cerita aku,,,aku siap…kalau kamu gak mahu dengar cerita aku tak apa kok…….bagi aku kamu baik orangnya,,,dan kamu suka pada anak-anak kecil…….aku pun sama jugak…..anak-anak kecil separti bintang-bintang yang cantik dan anak-anak kecil juga selalu bikin orang happy….otak ank-anak kecil nie pintar…..okey lah aku mahu undur diri dulu…assaslammualaikum…RANDY PANGALILA…:)

  26. askum hai randy sihat tak sebernarnye awak nak khawin dengan sapa ah?

  27. ladiefarrah says:

    lakonan yg macho… congrates bro… from malaysia with love

  28. randy's big fan says:

    HEY RANDY !! BILA NAK PERGI BRUNEI?? kalau ke brunei inform2 k ? i really want to meet you ;DDDD please ;DDDDD email me randy if you went to brunei ;DD

  29. nor says:

    Randy kamu sesuai bangat sama kak mikha tambayong,bukan sama elfira loy!aku suka bangat sama kamu!!kapan ya kamu datang ke malaysia?kalau kamu datang ke malaysia ngomon sama aku ya?aku rindu bangat sama kamu?Bye.BYE…

  30. nur zulaikha says:

    Hye kak randy apa khabar?aku sama teman2 yg lain minat banget sama kak randy kerna kak randy ganteng dan cute banget. Aku harap kak randy selalu sukses dalam bidang lakonan,nyanyian dan lain-lain. Aku harap kak randy balas msg aku ya. Aku sayang banget sama kak randy. Kirim salam sama kak mikha, aditya,kak michella dan kak dewi.

  31. chocolove says:

    hye Randy…
    aq mint suare kamoo..
    lakonan dan nyanyi kamoo mmg ngetop..
    aq hrp kamoo akn tros mencipta kejayaan…
    :) :)

  32. FArIS_YaSZ says:

    hey Randy………..
    AQ Suke BAget sma KmooOO!!!
    KAMOO emag sUDA lame dlm BIDg laKONAN n nyaNYIan?
    aq hrp KAMOO BALS KomEN inie…

  33. nur fatihah says:

    randy,i luv u very much….

  34. boleh saya minta nombor telefon randy panglila

  35. randy pangalila says:

    randy kamoo ni kok gantang bangat si………..aq dari malaysia….aq minat cara kamoo berlakon….dan aq harap kamo dpt cewek yg comel,cantik bangat,dan cocok sma kamo………aq minat kak mikha…nyanyian kamo bagus bangat si……..aq suke tengok nada cinta…..aq sokmo ingat kamooo…….hrp2 aq dpt pacar mcm kamoo……..kamoo pandai si jaga penampilan kamo si…….kamooo romantik bangat…..kalau boleh aq mau no telefon kamoo dan alamat rumah kamoo si………..nanti aq mau ke jakarta……..k,lah bye kak randy………i love you……..

  36. amira says:

    hai randy sy ni dri malaysia.bleh tak sy mnta no telefon raandy.sy ni peminat randy.

  37. amira says:

    randy, pada tarikh 5 januari 2012 ini adalah ulang tahun aku yg ke 14.aku hrp kmu balas komen ini.bye randy.

  38. admin says:

    Hai Amira, Ini bukan blog Randy la..haha
    blog ini cuma berkongsi tentang randy Pangalila je.
    Kalau nak tunggu randy yang balas memangg x la..

  39. amira says:

    hai randy aku suka bangat kamu berlakon dlm sinetron nada cinta.kamu itu pandai berlakon.sinetron nada cinta, episode nya sampai brapa?

  40. amira says:

    randy aku ngak ngerti,protestan itu agama apa ya.tlg bls komen ini.

  41. aku suka banget ama kamu aku tau nma kmu sape sbnrnya ialah randy d pangalila aku kangen branget ama kamu boleh tanya brapa nmbr telefon kau nmbr sya 0128186402

  42. Aten says:

    karaktor kak randy dlm sinetron nada cinta di astro ria itu bgus bngt..muka kak randy lucu bngtt…,lebih2 lgi kak randy suke kacau kak melodi…lucu sekali…,yaaaaa pkoknye lucu deh..huhuhu:PP
    semoga kak randy sakses ya dlm karier kak randy..oke…!!!!daaaa kak :P

  43. Ara says:

    luv u randy pangalila……lu u forever <3

  44. SOFFIYA SHAHIEDA says:

    HI, RANDY. AKU DARI MALAYSIA. AKU MINAT BANGET SAMA KAMOO. KAMU BERLAKON MANTAP JO… RANDY BISA NGAK AMBIL NOMBOR TELEFON U…. KIRIM SALAM SAYAMG AKU SAMA PELAKON2 NADA CINTA… BALAS YAAAAA….

  45. Randy says:

    Thanks ya , tapi kaau beri no.hape itu ngak bisa , memang ngak bisa .. kalian jangan nanya kenapa ngak bisa .. kalau aku biang ngak bisa tetap ngak bisa .. maaf ya kalian semua ..

  46. admin says:

    Haha.. sapa pulak menyamar Randy ni..

  47. maureen audrey says:

    hye randy apa khabar?

  48. Randy aku teringin banget jumpa sama kamu.i loVe You, bAlas yeeeR…Bye.bye love you forever randy…

  49. eira izzaty says:

    hye..!!kak randy….aq mnat banget ama kamo……
    i luv you…….
    daa….bye..!!

  50. Randy kamu ensem banget…………Gue kepengen mau ketemu sama lo.loe sama mikha tambayong cocok banget…………….I LOVE YOU RANDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  51. Ezah says:

    hallo kak randy …
    sinetron kak randy yg paling hebat Nada Cinta !!
    Kak Randy cocok loh sama Kak Mikha d sinetron Nada Cinta !!

  52. siti aziemah says:

    hye, randy saya ni dari malaysia, saya berharap semoga awak berjaya dalam semua bidang ya..

  53. fatin aqilah says:

    hye randy…anak sy berusia 5tahun minat sangat sama kamu…dia kepingin mahu ketemu sama kamu…mase die demam die cakap “mama fatin nk jupe lang ma”…itu kamu…..harap sgt dapat ketemu kamu…sy dari malaysia…

  54. isha says:

    balas lah please….

  55. NUR ANIS SYAZWANI says:

    ~I LOVE YOU RANDY…….AKU PEMINAT SETIA RANDY PANGALILA ~
    ~MIKHA TAMBAYONG AND RANDY PANGALILA IS THE BEST~
    ~SINETRON NADA CINTA ROMANTIK BANGET~
    ~TAMBAH2 LAGI NADA DAN RIKY~

  56. siti zulaikha says:

    saya peminat abg randy……jd saya akan cari profile abg randy untuk letak kt buku diary saya…..i love you…..my facebook (SITI ZULAIKHA)……

  57. siti zulaikha says:

    klu boleh abg randy…tolonglah balas kay….i love you….

  58. iznur syifa says:

    kalian semua gila ya…kak randy ngak akan layan kalian semua… semua nya gila…kecuali kak randy aja k0k… I l0ve y0u t0… <3…masa sih kak randy layan 0rg beg0k keyek kalian …. muka kalian macam tempayan … masa sih kak randy mahu layan kalian….pokoknya kak randy tetap ngak mahu kasi n0. hapek nya ama kalian..aku suka ama kak randy.. tapi gue ngak ada ng0m0ng?????? I L0vE y0u k0k..

  59. donita randy says:

    kalian semua gila ya….masa sih randy layan kalian semua….muka keyek tempayan …. ada hati mau ama randy juga ….. randy ngak akn suka ama kalian semua ….. dasar ngak tau malu ………….kalian semua artis ya …….kalau artis ngak papa dong….:))))))))))))))))))

  60. admin says:

    PERHATIAN!!
    Ini bukan Blog Randy Pangalila.
    Blog ini cuma memaparkan maklumat tentang beliau.
    Jangan Salah Faham.

    ~Admin

  61. bunga chinta cynthia says:

    poko’e kak randy biasa2 aja……ngak kayak kak aditya firmansyah….keren abis….

  62. munirah says:

    bagus ya kak randy.kak randy menghormati orang yang puasa.

  63. TO RANDY PANGALILA:SAYA SUKA BANGET DENGAN LAKUNAN YANG RANDY LAKUKAN SEPERTI SUPERHERO SETIAP CERITA.CERITA SEPERTI CINTA MELODY MENCARI ISTERI,NADA CINTA YANG SELALU MENJALANKAN TUGASAN BERSAMA SAMA RAKAN SEPERTI BIMO,VITO,SISKA,RASTI,FLORA,SATRIO,BAGAS,DAN LAIN LAIN LAGI, NANTI BALAS MESEJ KAT RANDY LAGI YEEEEEEEEEEEE………………….AGAR RANDY DAPAT MEMBALAS MESEJ INI BYE….BYE…BYE…BYE…BYE..BYE…BYE….BYE……OKEY.

  64. naimah says:

    hye.. kak randy aku dari malaysia… aku peminat kak randy boleh enggak aku mintak no kamu?? kak randy aku minta kak randy datang malaysia lagi bleh enggak??

  65. fifiakira says:

    hai ..kak randy ..awk cocok dengan kak nada …jng dengan kak …rasti yyeyeyey ?

  66. FARHANA says:

    randy perfect sangat ke?

  67. kalian gak baik bilan gitu dong dosa besar tuhan gak suka kalian semua bilang gitu iya makasih juga bilan kak randy gantem

  68. putry aness says:

    impian ku hanya ingin ketemu sama kamu ran :)
    dan mau kamu jdi pacarku , bisa ngakk ? ^^
    reply comment ya ,,

  69. admin says:

    Jangan salah faham, ini bukan blog Randy Pangalia.

  70. mikha tambayong says:

    pada pengetahuan kamu semua,aq ini pacarnya randy.pokoknya jangan ganggu dia lgi…………

  71. nursyazwani says:

    mikha tambayong memang sesuai dgn randy pangalila

  72. lailatul amira says:

    kak randy ramai bangat ya komen sama kak randy. kak randy best lah belakon dalam cerita nada cinta, kasian kak randy mase kak randy dituduh mengambil piala tu. kak randy di sekolah saya ada muka macam kak randy . saya pikir kak randy, rupa – rupanya sir faizal , mase tu saya kaget. kak randy boleh ngak jadi abg angkat saye, saye mohon banget boleh ngak. kak randy boleh ngak kirim salam sama kak mikha tambayong boleh ngak. kak randy saye nak no phone boleh ngak saye mohon banget , kalau kak randy mahu cari wanita solehah lagi bagus . kak randy kalau kak randy pacar kak mikha saye suka lah, tak kak randy saye mahu solat dulu, assalamuaalaikum

  73. amira azizi says:

    korang jgn lh berharap yg dia nk bls komen korang

  74. tirah says:

    sya terlalu minat sama randy pangalila dan mikha tambayong terutamanya bila tengok kamu semua nyanyi bersama

  75. miera says:

    buat randy,sukses slalu.
    mju dlam indusri perfilm_an tentu nya.
    ehm,lakonan kamu dlam nada” cinta pun best sangat,

    bila nak belakon lagi ni dgn anak malaysia,
    selain elfira loy,

    n’ di tggu y film baru nya ;)

  76. cahayaa terindah says:

    kak randy tu emng lah ganteng, tapi dia itu nggak cocok ama kalian semua…….tapi cocok ama kak mikha tambayong….ok lah bye….tapi ingat ya jangan perasan kalo kak randy mau jadi abg angkt atau pacar kalian……kerna dia milik kak mikha tambayong………huhuhu
    ^_^

  77. aliazetty says:

    saya rasa ada juga yg suka’ sama kamu

  78. heyy kalian gue ini mikha tahu gue minta kalian jangan ambil randy dari ok gerti kalian u know why because he is my boyfriend ok gue ingatin elo it’s is not u’re boyfriend !!! gerti gue harap elo ngak simpan perasaan yg ngak ada gunanya buat randy

  79. ramai urank minat elo randy termasuk gue tapy minat bkn karna chenta

  80. Iqa says:

    kak randy hensem banget.Aq suka ble lht kak randy belakon

  81. cinta kirana says:

    Hai,randy pangalila apa kahbar saya dari berasal dari sarawak .saya minat randy pangalila

  82. Auryn says:

    Hay ka randy! aq ngefans brt ma kaka (:
    aq suka ka randy pcran sama ka Chella . . kalian berdua tuh cocok banget!
    pzti lbih seru klo kaka bkin lagu duet bareng ka chella,,,~
    klo kaka sama Mikha Tambayong mh gx cocok [MILO , jgn terasa y]

  83. Nuranisa Mardiana says:

    RANDY sangat2 ganteng..karna aq mukanya yg putih,pintar & romantis..
    kapan aq bisah ketemu sama kamuu..aq pengen ketemu kamu d MALAYSIA..i love uu 4ever n ever…

  84. Randy rumah kamu di mana

  85. eyka laikha says:

    aq suka bangat sama kak randy…jd kalian juga sama seperti aq

  86. MIKHA says:

    RANDY KAMU KACAK BANGAT BOLEH GAK KAMU JADI TEMAN AKU,MIKHA BOLEH GAK ……………………………………..

  87. RANDY MAU GAK JADI PACAR GUE AND BELAKON DALAM CERTA ”NADA CINTA” NANTI KITA SEMUA SHUTTING DALAM CERITA ”NADA CINTA”.

  88. RAndy lu handsome bangat….

  89. winnie n ambrose says:

    hai randy u memang artis indon yang handsome jadi ramai peminat kamu dong di malaysia…. Unite pun suka ngan lakonan kamu dalam sinetron nadacinta….syukur lah kamu non muslim jadi kamu ini agama kristen yaaa…?

  90. Purple Violet says:

    Replying to Amira question : Protestan itu adalah salah 1 mazhab/cabang Kristian sama kayak Roman Catholic and Anglican. Learning is fun!:-)

  91. eiyma syakirah says:

    randy………………….kamu hensem banget …………….piwiiiiit…………….

  92. ain nabila says:

    Hey randy……kamu handsome sangatttttt…..cutetttt……kindddd……and romantik…..i love u sangatttt……<3 :)

  93. eiyma syakirah says:

    halo ricky/randy aku eiyma peminat setia kamooooo…..i love you…. kamoooo….tlg reply yaaaa….aku tunggu kamoo…:) i miss you. from eiyma syakirah dari kg.seladang,setiu,terengganu darul iman,malaysia hehehehehe…..

  94. ana says:

    Abg randy mmg sesuai ngan kak mikha…….bukn ngan elfira loy.nnti kalo brlakon ngan elfira jgn suka sgt.saya x suka.tp saya suka abg randy brlakon ngan kak mikha…….mmg sesuai……abg randy ngan kak mikha masuk lh islam…….sori kalau terkecik hati……ni semua untuk kebahagiaan kak mikha ngan abg randy………assalamualaikum……….I LOVE NADA CINTA………..

  95. nurul alya says:

    no.telefon kamu berapa?tau tak saya sedih kerana episod terakhir nada cinta saya x sempat lihat.teman saya kata seronok

  96. atiqah izyan zaidi says:

    kak randy ganteng banget dan kak randy pilih mikha tamboyong sebagai teman hidup kak randy bukan elfira.kak randy minta no tel bisa.

  97. Nur nilam sari says:

    Apa sebenarnya agama kamu? Boleh tak bagitau…

  98. admin says:

    Agama dia kristian

  99. lunaemeliana says:

    RANDY KAMU NGAM MIKHA TAMBAYONG..KAMU SERASI

  100. Charlene cornelia Ahim says:

    HALOO SMUAA..sya dri sabah..urmm…mcm mna abg admin ckp tue btul…ini bkn blog abg randy..dya tkkan blas comment kmu smua…ini blogger yg cma nk memaparkn biodata abg randy…minat tu,minat jgk..sya pun mnat bha…tp syg ny,,ini bkn blog dya…k lah…bye.

  101. Hye kak randy datang lah dekat malaysia,seremban dan saya mau no tel kak randy dan buka lah fb chat ngan saya cari nama ida eew tau I LOVE YOU KAK RANDY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>